Isabel Bonig: "El coneixement del valencià no serà requisit per a accedir a la funció pública"

Dijous, Abril 18, 2019

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i candidata a la presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha assegurat que quan governe el PP en la pròxima legislatura "el coneixement del valencià serà mèrit i no un requisit imprescindible per a accedir a la funció pública, excepte per a aquells llocs dins de l'administració o l'ensenyament en línies en valencià".

Durant una entrevista en el programa 'Més d'Un' d'Onda Cero, Isabel Bonig ha subratllat que el PPCV "acabarà amb les imposicions sectàries i ideològiques del PSOE i Compromís, perquè la llengua no ha sigut un instrument d'enfrontament i confrontació fins que van arribar Ximo Puig i Mónica Oltra al Consell".

"El Govern de Puig porta 40 sentències en contra per vulnerar el dret a la llibertat educativa, l'Estatut i la Constitució -ha assenyalat-. El seu projecte en Educació és el mateix que es va viure a Catalunya fa 20 anys. El problema del PSPV està més prop de les tesis del PSC i sempre ha somiat amb aqueixos Països Catalans imaginaris".

En aquest sentit, ha insistit que en la Comunitat Valenciana "mai hi ha hagut problemes amb el valencià, fins que va arribar el Botànic. Som terra bilingüe i apostem pel coneixement i el foment del valencià, però no per la imposició". Així, ha destacat en què "enfront d'aquesta situació, la qual cosa el PP proposa és garantir la llibertat perquè els pares trien centre i la llengua en la qual vulguen educar als seus fills".


Reforma del model de finançament

Respecte a la necessitat d'abordar la reforma del model de finançament autonòmic, ha recalcat que el PP "sempre ha demanat el canvi del model de finançament. Hem sigut partit de Govern i sabem les necessitats de la Comunitat Valenciana".

"Sorprén que ara tots estiguem d'acord quan no sempre ha sigut així -ha continuat-. El PP sempre ha oferit pactes en aquest sentit a Puig i a Oltra. En la passada legislatura, el Consell del PP ja va presentar un informe d'experts que alertava d'aquesta falta de finançament, i en les Corts *Valencianes PSOE i Compromís van votar en contra".

Bonig ha recordat que ara diu Puig que Sánchez no ha pogut canviar el model, "però tornen a faltar a la veritat. A l'abril de 2018 Sánchez va vindre a la Comunitat i es va comprometre a canviar-ho. En aquests nou mesos ha tingut temps de canviar-se el matalàs i d'anar en *Falcon al FIB però no d'atendre les necessitats de la Comunitat".

"El PPCV continuarà demanant un millor finançament, com hem fet sempre governe qui governe a Espanya. Aquest és un sistema que va aprovar Zapatero en 2009 per a acontentar els independentistes catalans i aconseguir el seu suport i la perjudicada, com sempre cada vegada que el PSOE pren una decisió, va ser la Comunitat Valenciana", ha finalitzat.

Ibáñez: “Amb Puig els valencians paguen 3.080 milions d'euros més en impostos” 11:00

Isabel Bonig presenta un ambiciós programa electoral basat en una massiva baixada d'impostos 11:30

Bonig anuncia mesures per a autònoms 18:30

Bellver: “La revolució fiscal de Bonig suposa més diners en la butxaca dels valencians” 10:00

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar la navegación, mejorando así su experiencia y nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Consulte nuestra política de cookies para obtener información adicional sobre tipos, finalidad y forma de gestionarlas.

Aceptar